Tutustu Taitouintiin!

Tutustu taitouintiin on noin 6-12v. lapsille tarkoitettu taitouinnin lyhytkurssi. Kurssille ovat tervetulleita lapset, jotka osaavat uida syvässä altaassa 50 metriä ilman apuvälineitä. Uimarin tulee myös pystyä sukeltamaan, koska osa liikkeistä tehdään pää veden alla. Tutustu taitouintiin kurssilla harjoittelemme mm. taitouinnin sculling-tekniikoita ja taitouinnin potkun eli polun. Lapsi tarvitsee kurssille osallistuakseen oman uimapuvun ja uimalasit, uimalakin ja nenäklipsin.

Mitä taitouinti on? Taitouintia on harrastettu Suomessa 1920-luvulta alkaen ja tällä hetkellä lajilla on toistasataa harrastajaa seitsemässä uimaseurassa kautta maan. Taitouinti on monipuolista. Se on kestävyyslaji, sillä musiikkiohjelman kesto on jopa viisi minuuttia.Taitouinti on myös voimalaji, sillä vedestä ylöspäin ponnistaminen vaatii räjähtävää voimaa. Lisäksi taitouinti on taitolaji, sillä vaivattoman näköiset liikkeet vaativat vuosien harjoittelun ja hiomisen. Harjoittelu sisältää lajiharjoittelun lisäksi uinti- ja voimaharjoittelua sekä tanssia ja koreografia- ja notkeusharjoitteita. Alkuun pääseminen on helppoa ja hauskaa! Lähde: www.uimaliitto.fi/taitouinti/esittely/


Kurssi käynnistyy perjantaina 26.4. Mikäli ilmoittautumisia on tarpeeksi. Ilmoittautuminen on käynnissä!  Ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 17.45-18.30. Kurssin kesto on 5 kertaa. Harjoitukset pidetään Seinäjoen Y-talon allastiloissa. Kurssin hinta on 59€. Ilmoittautuminen on sitova ja sillä varaat paikan ryhmästä ja sitoudut maksamaan kurssimaksun. Hinta sisältää allasvuokran, välineiden käytön ja ohjauksen. Erillistä sisäänpääsymaksua ei tarvitse maksaa. Uimareita ei ole vakuutettu Funteamin puolesta.

ILMOITTAUTUMINEN


Uimataitoni:

Sonja Kujanpää
Oma kilpauintiurani kesti kymmenen vuotta, valmensin myös kilpauintiryhmiä kymmenisen vuotta. Olen ohjannut myös uimakouluja ja aikuisten tekniikkakursseja. Koulutukseltani olen Liikuntaneuvoja. Uintikoulutusta olen käynyt Vauvauinninohjaaja, Uimaopettaja- ja Uinninvalvojakurssit, Avovesiunnin ohjaajakurssin, Aikuisten tekniikkakurssiohjaaja, Vesitaituri- ja Vesitaituri- ja Vesiralliohjaaja ja Uintivalmennuksen tasot I-III.